Aktuellt


Europamästare i Speedpass på is, Berlin 2006

2008 – 2009

Jorik har tyvärr haft oturen att skada ett bakknä och har därför inte tävlats. Skadan har tagit väldigt lång tid, men vi hoppas och tror att han kommer tillbaka ut på banorna. Han är nu under rehabilitering och på bättringsvägen, men vi tar det väldigt lugnt. Vi är dock glada att se att hans avkommor har börjat synas ordentligt. Hans son Fridur från Lönneberga blev Sveriges högst bedömda svenskfödda 4-åriga hingst 2008, inte dåligt!

17/4-07
Jorik har under året varit uppe i norra Sverige, närmare bestämt Luleå, då hans ryttare har blivit student på de kallare breddgraderna. Tidvis har det varit några grader för kallt, men på det stora hela har Jorik stortrivts. Nu i slutet på april är det dags att bege sig neråt i landet igen då tävlingssäsongen snart sätter igång. Det är även tänkt att Jorik ska visas i Juni på Strömsholm.

20/3-06
Just nu befinner sig Jórik i Tyskland där han, med sin ryttare Jessica, deltar i den stora hästshowen Apassionata. Där har han redan gjort succe med sin härliga utstrålning och uppseendeväckande färg. Han är populär bland både åskådare och deltagare i showen och gillar att visa upp sig inne på arenan.

Då ekipaget hade en helg utan show passade de på att tävla i Europamästerskapen på is i Berlin. Ett kul evenemang med mycket publik, flotta hästar och fantastisk stämning. Tävlingarna skedde på en is-arena, på en 400 meter lång "ovalbana" och Jessica och Jórik ställde upp i femgång och speedpass. Speedpassbanan var dock något kortare än normalt, 70 meter, då den bestod av en av långsidorna på "ovalen". Trots något knaggliga förutsättningar (det var snöfall, motvind och en inte helt lätt startsträcka), gick det väldigt bra och de vann på tiden 4.77. Vinnaren av speedpassen var sedan utmanade att tävla mot en speedskater. Glatt antog de utmaningen och vann till publikens jubel! Femgången gick även den väldigt bra där de kom trea bland hård konkurrens! Läs mer om detta på tyska här och här